Östersjöfestivalen
Festivalparaden med trummande killar
Konsert från stora scenen på torget
Festivalparad med sambadansare
Sambadansare från festivalparaden
Musiker badar i fontänen
Pariserhjulet
Segelbåtar från Ärtsoppeseglingen
Östersjöfestivalen
Östersjöfestivalen
Datum: 17 juli - 20 juli

Östersjöfestivalen

Göra Evenemang Konst & Hantverk

Folkfest i kolossalformat med musik, mat, kultur, nöjesfält och mycket mer - alltid onsdag till lördag vecka 29 i Karlshamn.

Beskrivning

Östersjöfestivalen är en av de största stadsfestivalerna i södra Sverige och har arrangerats i Karlshamn i snart 60 år.
Under fyra dagar i juli fylls staden med musik, underhållning, kulturella inslag, nöjesfält, knallemarknad, veteranbilsutställning och mat från världens alla hörn. Smakfesten, Karlshamnstravet, One Wknd Only och Hallå 90-talet är andra delar av det stora utbudet.

Tusentals besökare njuter av folklivet, musiken, maten, handeln, stämningen och det alldeles särskilt rika kulturlivet och varje år spelar några av Sveriges största artister på festivalen.

Ärtsoppeseglingen till exempel är en årlig tradition under fredagsförmiddagen som sätter marin prägel på festivalen. Blekingsekan är en symbol som förenar kustfolket i Blekinge och ett tjugotal båtar samlas för att tävla i olika klasser.

Som en oas i folkhavet ligger Kulturkvarteret. Här erbjuds besökarna rofylld avkoppling mitt i festivalyran. På strövtåg bland gränder och prång kan man njuta av gamla föremål, aktuell konst och genuint hantverk.

Festivalparaden är ett omtyckt och årligt inslag och går genom staden på torsdagskvällen. Idéerna och kreativiteten har inga gränser när föreningar och musikgrupper går genom staden i samlad trupp för att toppa festivalstämningen.

Läs mer om festivalen på Östersjöfestivalens hemsida (se länkar).
Programmet för festivalen presenteras löpnade under våren.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Onsdag 17 juli Karlshamns centrum
Torsdag 18 juli Karlshamns centrum
Fredag 19 juli Karlshamns centrum
Lördag 20 juli Karlshamns centrum