Fiskepremiär i Mörrum
Fiskepremiär i Mörrum
Fiskepremiär i Mörrum
Fiskepremiär i Mörrum
Fiskepremiär i Mörrum
Fiskepremiär i Mörrum
Datum: 30 mars

Fiskepremiär i Mörrum

Göra Evenemang Påsklov

Premiär för det populära fisket i Mörrumsån.

Beskrivning

Mörrumsån är känt över hela Europa för sitt sportfiske efter lax och havsöring och årligen fångas laxar med vikter kring 20 kg. Den årliga fiskepremiären är ett trevligt arrangemang för hela familjen som varje år lockar många besökare till Mörrum. Förutom fisket blir det marknad med många olika utställare på plats.

Startskottet för fisket går som vanligt kl 09.00 och i år infaller premiären lördagen den 30 mars.

Vill du fiska på premiärdagen? Boka fiskepaket via bokningslänk.

Du som fiskar kan göra detta tillsammans med någon av Kronolaxfiskets erfarna fiskeguider för att få en riktigt fin fiskeupplevelse. Fisket riktar sig främst på utvandrande fisk, men det finns även stora möjligheter att fånga nystigen havsöring. Unna dig en tidig och spännande start på fiskesäsongen.

Laxfisket i Mörrum är en gammal tradition och sedan uråldrig tid regalt. Det beskrivs första gången redan år 1231 i Valdemar II:s jordebok. Det finns massor av spännande historia kring fisket i Mörrumsån som du hittar i utställningen på Laxens Hus.

Mörrums Kronolaxfiske drivs som en sportfiskedestination sedan 1941 när den dåvarande fiskmästaren Gunnar Johansson började utveckla det som vi idag stolt kan kalla Sveriges kronjuvel i sportfiskesammanhang och ett av världens mest välkända vatten för lax- och havsöringsfiske.

Arrangör: Mörrums Kronolaxfiske

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 30 mars 09:00 Mörrums Kronolaxfiske