Vajlett och Rut
Datum: 6 april

Vajlett och Rut

Göra Evenemang Teater & Nöje

Föreställning om en förbjuden kärlekshistoria på Karlshamns Stadsteater.

Beskrivning

En förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. Pjäsen bygger på de två första böckerna i Karin Alfredssons trilogi. Det är också en skildring av en frireligiös by i en tid då det moderna svenska samhället börjar växa fram, samtidigt som starka religiösa traditioner lever kvar.

Den unga lärarinnan Vajlett kommer till Granträskåsen i Västerbotten för att undervisa byns barn. Här är de flesta byborna med i den lokala pingstförsamlingen, och Vajlett förstår snart att hon inte anses vara tillräckligt gudfruktig som lärarinna. 

Det pratas och skvallras, inte bara om Vajlett, utan också om den nyinflyttade postfröken Rut. Hon som med kortklippt hår lever utan man, trots att hon är över 35 år. Vajlett och Rut lär känna varandra, och mot sin vilja inser Vajlett att hon håller på att bli förälskad. Ingen annan får veta något om känslorna som växer så starkt mellan dem. En ny pastor kommer till byn och håller svavelosande predikningar om homosexualitet och synd. Homosexualitet betraktades som ogudaktigt, skamligt och osmakligt, och som en sjukdom och ett brott fram till 1944.

Rädslan för att bli avslöjande tär på Vajlett och Ruts förhållande, och relationen blir allt skörare.
Fyra kvinnliga skådespelare levandegör byns alla karaktärer, samt Vajlett och Rut.

Datum/tid: 6 april kl 19.00
Plats: Karlshamns Stadsteater
Förköp: Lundins Bokhandel, Stora Coop och Nortic.se
Speltid: 2,5 timmar inklusive paus
Biljetter släpps senare!

Arrangör: Karlshamns Riksteaterförening

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 6 april 19:00 - 21:30 Karlshamns Stadsteater