Ur hjärtats vrå
Datum: 24 mars

Ur hjärtats vrå

Göra Evenemang Konsert & Musik

En musikalisk monolog om Alice Tegnérs liv med Elin Sandelius och Johan Harding.

Kontaktinfo

Beskrivning

Alice Tegnér - en multibegåvad kvinna, ett socialt geni och en av Sveriges största kompositörer. Berättelsen om en kvinnas liv i ständig kamp om att passa in, där det hon levde för räknades som nöje. I föreställningen får vi lära känna människan bakom kändisskapet och ta del av hennes stora musikskatt.

Detta är en musikalisk berättelse om Alice Tegnér, kvinnan som blev barnvisans moder. Hon föddes 1864 i Karlshamn och växte upp i ett kärleksfullt hem som alltid fylldes av musik. Man såg tidigt hennes musikaliska begåvning med absolut gehör och hon var även mycket intelligent och hade lätt för att lära. Hennes faders, på den tiden, frimodiga och tillåtande uppfostran präglade hela hennes liv.

Hon var ett energiknippe som ständigt hungrade efter kunskap och att utveckla sin musikaliska begåvning men som också ständigt begränsades av att hon var kvinna. Under hela sitt liv skrev hon hundratals brev och även, under många år, dagböcker, där hon ingående beskriver det liv hon levde. Ett liv som är långt från den något strama bild som vi oftast sett av henne. Hon älskade att dansa och deltog ständigt i det rika kulturliv som den välbärgade borgarklassen bjöd.
Hennes intelligens och charm tjusade många storheter men det var en slump att hon så småningom gifte in sig i släkten Tegnér.

Mejla till elin@sandelius.se för bokning av biljetter till föreställningen.

I samarbete med Bibliotek & Kultur Karlshamn, Karlshamns Museum, Region Blekinge, Musik i Blekinge och Föreningen Kultur & Scenkonst.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Söndag 24 mars 16:00 Lokstallarna