Jonas Gideon
Datum: 18 november

This show has no title - A true Elton John tribute

Göra Evenemang Höjdpunkter

Jonas Gideon tolkar Elton Johns musik genom en konsert på Stadsteatern.

Beskrivning

Tillsammans med Sveriges bästa musiker bjuder Jonas Gideon på en konsert med fokus på total hyllning och vördnad för Sir Elton Johns musik. Allt från de stora balladerna och de rockiga superklassikerna till de lite mer okända för den inbitne Elton-nörden.
Luta er tillbaka och njut av en kväll ni aldrig kommer att glömma!

I över fem decennier har Elton John varit aktiv som artist. Han har komponerat flera av världshistoriens absolut största och mest älskade låtar, har ständigt turnerat världen över och är än idag hyperaktuell, bland annat genom uppmärksammade och lyckade samarbeten med andra världsartister som inte ens är hälften så gamla som han själv. I juli 2023 gjorde han sin sista konsert i Sverige.

1984 föddes Jonas Gideon. Han växte upp med musiken i sina föräldrars skivsamling och framförallt Elton John. Jonas började som liten grabb att lära sig spela och sjunga Eltons låtar. Av en slump träffade han Elton strax före dennes konsert på Ullevi i Göteborg 1998 och blev besatt. Han lärde sig närmare 200 låtar och genom åren har han sett Elton live 14 gånger. Tack vare Elton John valde Jonas att bli professionell musiker och sångare. Han har sedan dess spelat med stora delar av Sveriges artistelit såsom Molly Sandén, Jennifer Brown, Carola, Victor Norén, Janne Schaffer mfl. Efter att ha jobbat som musiker i 20 år var det dags för Jonas att dra igång ”This show has no title - A true Elton John tribute".
Urpremiären ägde rum på Scalateatern i Stockholm och responsen blev enorm.

Citat av Janne Schaffer:
”I början av 1970-talet hade jag den stora äran att få lyssna till en ung Elton Johns första framträdande på Kårhuset på Holländargatan i Stockholm och hela konserten gick rakt in i mitt hjärta. Att över 50 år senare få återuppleva dessa fantastiska låtar med Jonas Gideon blev ju helt överväldigande. Jonas tolkningar är magiska!”

Se klipp via länk från en av konserterna.

Biljetter finns att köpa via bokningslänk.

Arrangör: Jerkules Nöje

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 18 november 19:30 Karlshamns Stadsteater