Miriam Aida Band
Datum: 27 april

Miriam Aida Band

Göra Evenemang Höjdpunkter

Jazzkonsert i Lokstallarna.

Beskrivning

Miriam Aida har besökt Karlshamn vid ett flertal tillfällen och Jazzföreningen Munthe är stolta och glada att ha Miriam och hennes band på plats här igen den 27 april kl 19.00.

Sångerskan och kulturprofilen Miriam Aida har släppt nio album i eget namn, turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan, medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser och även fått hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på olarPrize/PolarTalks.
Miriam är en mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. ”En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.” Vi kommer ihåg hennes fina hyllning av David Bowie för några år sedan. Våren 2023 släppte Miriam albumet ”Pieces” som hyllades av en enig kritikerkår. Miriam och hennes fantastiska band dyker ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika.

Här finns bland annat Beyoncés ”Freedom” och Nina Simones ”Four Women” från 1966, som då var en reaktion på en serie händelser under Civil Rights Movement.
Miriam har sin bakgrund i både Sverige och Marocko, och med sin scenpersonlighet når hon ut till sin publik oavsett nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.

Pris: ordinarie 250 kr, medlemmar 180 kr, studerande 50 kr
Köp biljett via bokningslänk.

Arrangör: Jazzföreningen Munthe

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 27 april 19:00 Lokstallarna