En dag för Blåsmusik i Blekinge
Datum: 14 oktober

En dag för Blåsmusik i Blekinge

Göra Evenemang Höjdpunkter

Välkommen till en dag med blåsmusik med länets blåsorkestrar och musikkårer.

Beskrivning

I Blekinge finns en gammal tradition av blåsmusik och orkestrar. Lördagen den 14 oktober mellan kl 13-18 samlas blåsorkestrar från hela Blekinge på Karlshamns Stadsteater för en gemensam manifestation för blåsmusik, men också för att inspirera, bygga nätverk och skapa nya kontakter.

Under dagen spelar ett antal av Blekinges orkestrar kortare konserter efter varandra. Programmet inleds kl 13 med Sölvesborgs Musikkår och avslutas med Marinens Musikkår. Preliminär sluttid är kl 18. Varje konsert är cirka 15-20 minuter och mellan dessa finns möjligheter att prata med musiker och ledare.

"Vi är inte bara stolta över att ha en av Sveriges bästa musikkårer i länet, vi har också ett stort antal ideella blåsorkestrar som varje vecka ger hundratals människor en meningsfull fritid och möjligheter till att utvecklas, inspireras och umgås. Att spela ett blåsinstrument är inte bara kul och socialt. Att spela i en orkester är också en del av vårt kulturarv och en del av folkbildningen, på samma sätt som till exempel att sjunga i kör eller någon annan av alla aktiviteter som engagerar människor.
Därför träffas vi i Karlshamn denna dag för att gemensamt slå ett slag för blåsmusiken genom att spela förvarandra, men samtidigt kunna visa upp våra verksamheter för allmänheten och kanske
väcka intresse hos fler att komma och spela med oss. Teaterns dörrar är öppna för alla som tycker att detta verkar spännande och lockande, eller kanske bara vill höra lite god musik. Det kostar ingenting denna dag att komma och lyssna på våra konserter och träffa oss.
För oss är det viktigt att kunna visa upp den stora bredd som finns i Blekinge. Här finns någon orkester för alla, oavsett kunskaps- och ambitionsnivå. Åldern spelar inte någon roll. Musikanterna i våra orkestrar är från 10 till 90 år gamla. Vår förhoppning är också att detta kan bli början till en återkommande tradition och ett arrangemang som kan utvecklas med fler orkestrar och aktiviteter för varje år."

Ett samarrangemang mellan ideella och professionella orkestrar i Blekinge i samarbete med Karlshamns kommun, Blekinges kultur- och musikskolor samt Musik i Blekinge. Deltagare
orkestrar är Marinens Musikkår, Sölvesborgs Musikkår, Karlshamns Musikkår, Karlshamns Scoutmusikkår, Ronneby Blåsorkester, Ronneby Skolorkester, Jämjö Musiksällskap, Hemvärnets Musikkår, Marinens Ungdomsmusikkår, Skottårsorkestern med flera.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 14 oktober 13:00 - 18:00 Karlshamns Stadsteater